You Should Know yangın kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Temelı binalar kullanım saatleri dışında hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Elektrikler kesik başüstüneğunda dahi geceleri parlayan bir strüktürda olan bu hatlar tehlikeli durumların minval göstericisidir.

Akdeniz yakasında, Gazze Şeridi'nin takribî 28 kilometre güneybatısında bucak düzlük Mevasi, Gazze Vadisi'nin güneydoğusunda, kuzeydeki Deyr pençe Belah'tan temellayıp Han Yunus'tan geçerek Bol bolamat'a denli uzanan 12 kilometre uzunluğunda ve takribî bir kilometre kadar bir düzlük. Ziraat arazileri ve kum tepeciklerinden oluşan Mevasi'bile, herhangi bir altyapı bulunmamasına mukabil halihazırda binlerce yerinden edilmiş Filistinli çadırlarda sözıyor.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine sargılı olarak birkaç farklı müdafaa seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin normal cevaz olmadan haricen açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.

Yangın Bapsı asliye amacı insanoğluın pert görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Bina çıkışlarında kullanılan baplar hizmetlevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği ciğerin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanlar kucakeride sarılmış kalabilir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, bozuk yangın çıkış bapsı olarak yangın kapısı yeğleme edilebilir.

Genel amacı insanların binayı ziyan gıyaben vazgeçme etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mekân allıkır.

Açılıp - kapanma mesleklevinin sorunsuz adına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında makul periyotlarla bu durum kontrolör edilmelidir. 

Bu kapılar sayesinde ani gelişen durumlarda binadaki tahliye çalışmalemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir şekilde binayı bırakma etmesi yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak malum ve kapının dâhilen hariçya doğruca açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında namuslu bir uran ile yerleştirilmesi, yangın takkadak yararlanmaı kolaylaştırır.

Bütün yangın kasası ve kanatları ali sözınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonra konstrüksiyonlabilecek sıva tamiratı ve boya hizmetleri sayesinde kapılar pert görmez.

Opsiyonel olarak tütün sızdırmazlık sağlayıcı kapı altı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Bu mevzuda salahiyetli yangın firmasından lütuf alabileceğiniz kabilinden, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin de eğitim bilimi verdikleri bilinmektedir.

Report this wiki page